Общи условия

Общи Условия

Уважаеми клиенти,

Моля прочетете внимателно общите условия за пазаруване чрез магазина за електронна търговия.

 

І. Продукти:

ТОП ЕКСПРЕС 2000 предлага богата гама продукти и аксесоари. Стоките, предлагани на този електронен магазин са с гарантирано качество. Публикуваните на сайта описания на предлаганите стоки са с информативна цел. Възможно е да бъдат допуснати технически грешки.

 

ІІ. Поръчки:

Сайта предоставя на регистираните потребители удобен интерфейс за създаване на поръчка. След като оформите поръчката си кликнете на линковете водещи към количката, където са изброени всички избрани от Вас продукти с количества и цени. След като потвърдите поръчката, на посоченият от Вас e-mail адрес автоматично ще получите потвърждение за успешна покупка .

 

ІІІ. Срокове и условия:

Стоките се доставят по установени графици за София и останалите градове в България с вътрешен(фирмен) транспорт или чрез куриерски фирми. Когато продукта не е наличен, ние сме длъжни да Ви уведомим, преди да предприемем доставка. ТОП ЕКСПРЕС 2000 не носи отговорност за забава на поръчките по вина на куриерската фирма, неточен адрес или други форсмажорни обстоятелства. При получаване на стоките имете право да изискате проверката ѝ в присъствието на наш служител или куриера. Всички установени несъответствия в доставената Ви стока се отразяват и на двата екземпляра на документа. Подписан от Вас документ за приета стока без забележки финализира доставката и рекламации се приемат до два дни след доставката.

 

  1. Гаранция, рекламация и връщане на продуктите:

ВАЖНО: Съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина да се откаже от получената стока в срок на четиринадесет работни дни от датата на получаване на стоката. В този случай ТОП ЕКСПРЕС 2000 е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите. Сумите се възстановяват в брой, чрез наложен платеж, по банкова сметка на клиента или с кредитна операция по картова сметка. Потребителят е длъжен да съхранява получените от ТОП ЕКСПРЕС 2000 стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно Закона за защита на потребителите. ТОП ЕКСПРЕС 2000 има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство.

Рекламации се приемат по e-mail или друг удобен за клиента начин, като той посочва причините за предявената рекламация. ТОП ЕКСПРЕС 2000 си запазва правото да не приеме констатацията на клиента, ако прецени, че основанието му за рекламация е неоснователно или е следствие на неправилна употреба от страна на клиента. ТОП ЕКСПРЕС 2000 уведомява клиента за становището си на посочения от него телефон или e-mail.

  1. Замяна на закупена стока и отказ от поръчка:

Ако клиента по някаква причина желае да замени закупеният от него продукт, той има право да го направи, като в този случай разходите за връщане на продукта и изпращане на новозаявения са за сметка на клиента. Ако има разлика в стойността на новата и старата поръчка, то тя се компенсира.

Клиента има право да откаже приемането на пратката, ако сумата, която следва да заплати на куриера не съответства на дължимата. В този случай, молим клиента да се свърже незабавно с ТОП ЕКСПРЕС 2000 за отстраняване на несъответствието.

Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена / разпокъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на нашия шофьор или куриера. За такива случайи в стоковата разписка са предвидени полета за попълване от Вас. В случай, че стоката е доставена с куриерска фирма, рекламацията се удостоверява със запис в товарителницата от получателя. Изготвя се констативен протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и нейната опаковка. В случай че клиента вземе пратката на своя отговорност и не предяви своите претенции пред куриера, рекламацията е недействителна.

VІ. Права и задължения на ТОП ЕКСПРЕС 2000:

Ние сме длъжни да спазваме стриктно Закона за защита на личните данни, да защитаваме предоставената ни от клиента информация, да доставим поръчаните продукти в договорения срок на посочения адрес.

Ние имаме право да не доставим поръчаните продукти при посочени неверни адрес и/или телефон.

Ние не носим отговорност за посочената от производителя информация за стоката каквото и да е забавяне или невъзможност да изпълни задълженията си, при възникването на обстоятелства независещи от магазина, възможни разлики в цветовете на закупените стоки, дължащи се на различните видове екрани на компютрите и техните настройки.

 

VІІ. Връзка с нас

ТОП ЕКСПРЕС 2000 ООД

ЕИК 040311144

гр. София

кв.Суходолул,ул „Траян Танев“ 93

тел. 02/ 480 11 24

еmail: topexpress2000@gmail.com